Naar het overzicht

Technical inside sales engineer

Introductie

Ambieer jij een technisch uitdagende functie waarbij je de brug vormt tussen de productieafdeling en de klant? Lees dan zeker verder! Onze opdrachtgever is een internationaal bedrijf en marktleider binnen de industrie. Voor hun vestiging ten zuiden van Antwerpen, rekruteert Ombrelo momenteel een technical inside sales engineer. Ben jij een gemotiveerde startende ingenieur met technische affiniteit en sterke communicatieve en administratieve vaardigheden? Grijp jouw kans!

Functie

In deze functie coördineer je de contracten voor alle niet standaard producten van jouw afdeling. Je bent verantwoordelijk vanaf ontvangst van het order tot verzending van de afgewerkte producten. Je bent het aanspreekpunt voor de customer centers en je bent verantwoordelijk voor het project management van een order, gaande van orderprocessing, engineering- en productie-opvolging tot de uiteindelijke oplevering.

Je staat in voor de contract follow-up gaande van conformiteit met de offerte tot levering bij de klant met de bijhorende documenten. Je stelt een planning op van alle special orders teneinde de beloofde levertermijnen na te komen. Je verzorgt de coördinatie van de contracten binnen het team en naar de werkvloer en de testarea toe. Hiernaast bespreek je de status en mogelijke wijzigingen van het contract (zowel naar levertermijn, technische inhoud, financiële aspect als op het gebied van documentatie) met de verkoopmaatschappijen en eventueel met de klant. Je stelt de technische datasheets op en je bent de contactpersoon voor technische testen. Verder sta je in voor de begeleiding van (potentiële) klanten tijdens fabrieksbezoeken.

Je rapporteert hierbij aan de teamleader van de afdeling.

Profiel

  • Je bent in het bezig van een masterdiploma in een technische richting (burgerlijk of industrieel ingenieur elektromechanica). 
  • Een eerste ervaring in een klantgerichte technische functie is een pluspunt, maar als gemotiveerde schoolverlater kom je ook in aanmerking! 
  • Je schrikt er niet voor terug om administratieve taken uit te voeren en je kan steeds een duidelijk overzicht bewaren. Uiteraard heb je een goede PC kennis (MS Office, MS Project, ..). 
  • Naast het Nederlands is een goede kennis van het Engels noodzakelijk. Kennis van andere talen is een pluspunt.
  • Je werkt planmatig, nauwkeurig en je werkt graag in een team. 
  • Je bent resultaat- en klantgericht.
  •  Je bent een dynamisch, motiverend en overtuigend persoon en je bent gericht op verbetering en kwaliteit.
  • Je bent bereid om korte buitenlandse werkreizen te maken.

Aanbod

Onze opdrachtgever biedt een uitdagende en afwisselende functie aan. Je krijgt de nodige verantwoordelijkheden en diverse contacten. Hierbij krijgt je de mogelijkheid tot opleidingen en ondersteuning. Je gaat onmiddellijk in vast dienstverband aan de slag bij een gerenommeerd en internationaal bedrijf dat innovatie hoog in het vaandel draagt. Binnen de firma zijn er tal van carrièremogelijkheden. Uiteraard wordt er een aantrekkelijk salarispakket voorzien met een pakket aan extralegale voordelen.