Naar het overzicht

Mechanical Design Engineer

Introductie

Onze opdrachtgever is een ontwikkelaar van turnkey automatisatie oplossingen in testing, assemblage, markering etc. Om hun hoogtechnologische en innovatieve designs op maat te ontwikkelen, rekruteren wij voor hen technisch talent met kennis van SolidWorks en/of Creo. 

Functie

De Mechanical Design Engineer zorgt voor het mechanisch ontwerp van state-of-the-art automatisatie oplossingen.

Je start met een correcte analyse van de specificaties die de klant vooropstelt. Op basis daarvan ontwikkel je technische - lees: mechanische - concepten, die je daarna gedetailleerd uitwerkt. In sommige projecten laat je die details door een collega designen, waarbij je een meer co√∂rdinerende rol opneemt. Je maakt ook de nodige product documentatie op. Nadat de installatie uitgewerkt, gebouwd, getest en klaar voor installatie is, volg je de commissioning en de vrijgave mee op. Soms ook on site! 

Profiel

  • Je hebt een diploma bachelor/master elektromechanica. Relevante ervaring als mechanical engineer is een plus.
  • Je hebt kennis van Creo en/of SolidWorks.
  • Je hebt affiniteit met automatisatieprojecten en machinebouw. 
  • Je houdt van een technische uitdaging en je hebt de capaciteit om concepten uit te denken en die in de praktijk om te zetten.
  • Je bent vlot in het Engels en Nederlands.
  • Je bent bereid om beperkt te reizen: maximum 15% van je tijd en hoofdzakelijk in Europa. 

Aanbod

Je komt terecht in een internationaal bedrijf, een gespecialiseerde organisatie die met hoogtechnologische automatisatie-oplossingen bijdraagt aan de Industry 4.0. De job zelf biedt een mooie afwisseling tussen zelfstandigheid en ruimte voor teamwerk. Het is een gevarieerd takenpakket, waarin je projecten van opstart tot oplevering mee co√∂rdineert. Je kan rekenen op een mooi loon aangevuld met aantrekkelijke extralegale voordelen.