Naar het overzicht

Solutions Manager

Introductie

De 'solutions' waar deze technical manager voor gaat zorgen, zijn volledige productielijnen. Onze klant ontwikkelt en bouwt namelijk machines voor de grafische sector, en door goede afspraken met andere machinebouwers, kunnen ze een totaaloplossing bieden aan hun klanten. Om dat allemaal in goede banen te leiden, rekruteren wij voor hen iemand die van presales over uitvoeringsfase tot oplevering de technische verantwoordelijkheid over die projecten kan nemen. 

Klinkt wel interessant en uitdagend, niet? 

Functie

In de presales fase zijn de collega's van technical sales support en de area sales manager je beste vrienden. Ze komen bij jou aankloppen voor de technische kant van de totaaloplossing. Jij 'fabriceert' in deze fase van het project de BOM, allerhande technische documentatie, prijslijsten, een geschatte doorlooptijd van het project en een omschrijving van de specs. Alles in samenwerking met je third party suppliers ook. 

Je levert uiteraard goed werk, dus je team haalt het project binnen! 

Naar de uitvoeringsfase, dan. Ook hier houd je je bezig met de technische functionaliteiten. Je maakt bijvoorbeeld de test planning op, je geeft support waar nodig, je geeft input voor de service achteraf... Je doel hier: first time right bij de installatie, weet je wel. Je volgt de installatie en opstart bij je klant op, met de 'full acceptance' als finale afsluiter van het project. 

...en dan kan je nu je aandacht gaan verdelen over je andere projecten! 

Profiel

  • We zoeken iemand met een hoger technisch diploma. 
  • Het gaat om een specialistische rol, dus ervaring in de grafische sector (drukkerijen, printing...) is een grote plus. 
  • Je bent technisch sterk, maar je vindt een evenwicht met klantgerichtheid (voor de presales fase) en operationele zaken (voor de testfase) ook. 
  • Je kan prioriteiten stellen. 
  • Je bouwt makkelijk relaties op, zowel met collega's van andere afdelingen als met klanten. 
  • Je spreekt vlot Nederlands en Engels. 

  • FIRST TIME RIGHT, voor minder ga je niet! 

Aanbod

Er staan heel wat clichéwoorden in dit deel, maar geen enkel ervan is overdreven.

Een heel brede functie bij een internationaal gerenommeerde machinebouwer uit de grafische sector. Uitdagende projecten, grote investeringen voor klanten waarin jij een sleutelpositie bekleedt. Verantwoordelijkheid en impact. 

Ook niet onbelangrijk: gedreven (en sympathieke!) collega's die niet voor minder dan de beste oplossing gaan, een open cultuur, dagelijks een verse maaltijd in het bedrijfsrestaurant, yoga-lessen op donderdagmiddag, een pingpongtafel om je op af te reageren en een aantrekkelijk loonpakket met bedrijfswagen.