Naar het overzicht

Electronic Design Lead

Introductie

Vergeet Gutenberg... digitaal printen is de toekomst. En de elektronische componenten zijn een sleutelonderdeel van de machines die onze opdrachtgever ontwikkelt en bouwt. 

Voor die innovatieve, snel evoluerende omgeving rekruteren wij een Technology Leader die de leiding neemt over de afdeling electronic design. Klinkt wel erg uitdagend, vind je niet? 

Functie

Een situatieschets:

Je zit bent intussen een dikke maand in dienst als technology leader voor de elektronica afdeling. Je begint de zes electronic design engineers in je team goed te kennen. Gelukkig heb je je dankzij je kennis van FPGA en de introductie door huidige teamleader (die nadert zijn pensioen) snel kunnen bewijzen als een waardige gesprekspartner voor hen. Hoe je het werk het beste verdeelt onder je teamleden en hoe je hen het beste motiveert, heb je wel onder de knie.

Je opleidingstraject in digitaal printen gaat ook vlotter dan verwacht, nu nog verder werken aan je kennis van PCB's, digitale elektronica, sensoren enz, zodat je jezelf binnenkort ook op die vlakken een expert kan noemen. Gelukkig is er een goede ondersteuning van de huidige teamleader, de VP en de teamleaders van de andere disciplines binnen R&D. 

Vandaag zijn de testen van je eerste project gepland, die resultaten moet je straks zeker opvolgen met je collega's van program en project management. De program manager kan je dan meteen feedback geven over een voorstel dat je uitwerkte om de kosten voor de bekabeling van de motoren te drukken. Je kreeg ook net een nieuw project door dus je mag niet vergeten om die specs nog naar ontwerpspecificaties te vertalen. 

Je kijkt er al naar uit om binnenkort de design reviews te ontwikkelen en meer complexe designs te definiĆ«ren... en te verbeteren! De technologie staat namelijk niet stil en de organisatie rekent op jou om de ontwikkelingen in de markt op de voet te volgen. 

Profiel

  • Je hebt een masterdiploma in elektronica, aangevuld met leidinggevende ervaring met gelijkaardige verantwoordelijkheden
  • Een grote affiniteit met FPGA, high speed data, PCB-design en regeltechniek is aangewezen. 
  • Je haalt voldoening uit het analyseren van vraagstukken rond hoogtechnologische elektronica en uit het ontwikkelingsproces van innovatieve concepten. 
  • Je weet hoe je een goed team van specialisten kan coachen, motiveren en verder ontwikkelen
  • Je hebt een zeer goede kennis van het Nederlands en het Engels

Aanbod

Een heel brede functie bij een internationaal gerenommeerde machinebouwer uit de grafische sector. Een bevoorrechte kans om uitgebreid opgeleid te worden in het hart van de organisatie en om verder te bouwen aan een positief verhaal voor de afdeling. Een leidinggevende job in electronic design waarin jij een sleutelpositie bekleedt. Verantwoordelijkheid en impact. 

Ook niet onbelangrijk: gedreven (en sympathieke!) collega's die niet voor minder dan de beste oplossing gaan, een open cultuur, dagelijks een verse maaltijd in het bedrijfsrestaurant met terras, een pingpongtafel om je op af te reageren en een aantrekkelijk loonpakket met bedrijfswagen.