Naar het overzicht

Test Engineer Automotive

Introductie

Voorzienigheid is alles! De teamleader van de R&D test afdeling gaat in 2020 namelijk met pensioen, en wij mogen nu al een vervanger zoeken. Een Test Engineer die een evenwicht weet te vinden tussen wetenschap, details en creativiteit

Je habitat is de hoogtechnologische testomgeving waar hydraulische componenten voor de automotive wereld intensief getest worden. 

Functie

Uit het leven van de test engineer gegrepen:

Je vier collega's zijn verwikkeld in een diepgaande discussie over een paar micrometer die een wezenlijk verschil kunnen maken. Zelf heb je net een opstelling voor een duurtest gebouwd en die test loopt nu, dus je hebt even tijd om mee te gaan in het gesprek. Jullie komen tot een conclusie en besluiten dat het best is om nog een extra temperatuurtest te doen, die zou uitsluitsel moeten brengen. Intussen is jouw duurtest ook afgelopen en daaruit blijkt dat de design engineer toch best een paar dingen aanpast aan zijn ontwerp. Een bezoekje aan de design afdeling later, kan je eindelijk verder werken aan het probleem met magnetisme waar je gisteren tegenaan liep. Of je simuleert een mechanische eigenschap van een onderdeel. Of je haast je naar een gepland overleg met een ander R&D centrum van de groep, je collega's in Duitsland zijn namelijk geïnteresseerd in de hardheidstest die je onlangs uitgedacht hebt. Of...

Je vergeet niet dat je je testen ook moet valideren, dat je de specificaties van je onderdelen moet registreren (in SAP) en dat je je resultaten in een kwaliteitsvolle rapportage moet gieten!

Profiel

  • Je bent een ingenieur met een brede multidisciplinaire kennis. Zo ben je het liefst van al thuis in materialen, mechanica, fysica, thermodynamica... Hoe breder je achtergrond, hoe liever! 
  • Je hebt relevante ervaring in R&D of een test omgeving. Als je die ervaring dan ook nog in automotive opdeed, zijn wij alvast helemaal verkocht. 
  • Je discussieert graag over micrometers. Het gaat namelijk om gedetailleerd onderzoek en je testen zijn erg nauwkeurig. 
  • Je hebt een goede kennis van het Nederlands, het Duits en het Engels. Andere talen zijn een voordeel. 
  • Het is een grote plus als je de capaciteiten en de ambitie hebt om in 2020 de teamleader van de afdeling te vervangen. Die gaat dan namelijk met pensioen en tegen dan ben jij - hopelijk - helemaal opgeleid en ingewerkt!  

Aanbod

Geen evidente job, maar eentje die voldoening geeft en die een uitdaging garandeert. Werken in een hoogtechnologische testomgeving van een 'factory of the future', fijne collega's, variatie in je taken en appreciatie voor je resultaten. Een uitgebreide, state-of-the-art opleiding met concrete doorgroeimogelijkheden en de kans om ook later in je carrière verder te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Een familiale sfeer, een informele cultuur, een goed bedrijfsrestaurant en regelmatig andere events naast het werk waar je aan kan (maar niet moet!) deelnemen. 

We zouden het bijna vergeten: ook een mooi salarispakket met een groot aantal vakantiedagen