Patrick Van Lijsebetten

Als gedelegeerd bestuurder en CEO van de groep Rialto Recruitment NV is Patrick Van Lijsebetten verantwoordelijk voor drie merknamen: Proman (interim), Rialto Recruitment (executive search) en Ombrelo (werving en selectie).

Hij behaalde in 1980 zijn ingenieursdiploma aan de Hogeschool voor Wetenschap en Kunst, en de KULeuven (M.Sc, Eur.Ing).

Na een carrière van meer dan 20 jaar als ingenieur in de B2B industrie, richtte hij in 2001 ‘Atlantae Executive Search’ op, een gespecialiseerd headhuntersbureau voor ingenieurs en ervaren commerciële en management profielen. In 2012 fuseerde Atlantae met EgeminPlus en werd Patrick CEO.

Patrick Van Lijsebetten: “In april 2016 was de tijd rijp om dit geconsolideerd geheel onder een nieuwe naam in de markt te zetten. Dat was de geboorte en doorstart van Rialto Recruitment NV. De naam verwijst naar de wereldvermaarde Rialto brug in Venetië: we willen de brug vormen tussen kandidaten en werkgevers, en tussen de industrie en hogescholen/universiteiten.”

De maatschappelijke zetel van Rialto Recruitment NV bevindt zich in Niel op het Wetenschapspark van de Universiteit Antwerpen.

Eind 2018 was een belangrijke mijlpaal voor Patrick als ondernemer: de Franse groep Proman deed haar intrede in Rialto Recruitment NV.

Met de komst van deze belangrijke zakenpartner kan Rialto Recruitment NV in een versneld tempo belangrijke investeringen doorvoeren.

Onder meer de overname in juli 2019 van het werving- en selectiekantoor Ombrelo in Lier is hiervan een gevolg. Met de executive search activiteiten van Rialto, de interim activiteiten van Proman, en de no cure no pay wervings- en selectieactiviteiten van Ombrelo, kunnen we voortaan aan al onze klanten de juiste formule aanbieden in de zoektocht naar knelpuntprofielen.

Bijscholing en up-to-date blijven vindt Patrick een absolute noodzaak. In de loop van zijn carrière behaalde hij nog bijkomende diploma’s als Certified Change Manager, Interim Manager, Executive MBA aan de Antwerp Management School, en volgde hij opleidingen Director en Board Effectiveness bij GUBERNA (Instituut voor Bestuurders). Als Certified Director is Patrick actief in diverse externe raden van advies en raden van bestuur.

Naast zijn mandaat als CEO en Gedelegeerd Bestuurder bij Rialto Recruitment NV, is Patrick bestuurder van Atlantae Executive Search, en zaakvoerder van Interpres BVBA, een consultancy op het vlak van bedrijfsmanagement. Daarnaast is hij actief in advies- en bestuursraden bij o.m. VOKA, CxO, Netwerk Ondernemen, GUBERNA, ….